בית גוף

 

להפוך את הגוף והבית ממחסן למקדש

IMG_8611 - Copy

בימים שלפני חג הפסח הרבה אנשים נוהגים לעשות ניקיון בית יסודי, בבית הוריי היו לוקחים את המנהג הזה מאוד ברצינות וצמד המילים "סדר-פסח" מציף אותי זיכרונות ילדות. כשכל הילדים יצאו לחופש עשרה ימים לפני ליל-הסדר אצלי התחילה העבדות האמיתית. אני בת זקונים אחרי ארבעה בנים ולצד הפינוקים היה מחיר – לעזור לאמא עם ניקיון האביב. כשיצאתי לבלות עם חברים היא נהגה להתקשר עשרות פעמים ולהלחיץ אותי עם הניקיונות שיש לסיים. הייתי מוצאת את עצמי באמצע הלילה מצחצחת מכשירי חשמל עם מברשת שיניים ומחזיקה לה את הסולם. היא הייתה נחושה לא לפסוח על אף פינה בבית ולסיים עד ערב החג.

בשבוע של חול-המועד היה תענוג להתעורר כל בוקר לבית מצוחצח ונקי, האווירה הייתה שלווה והסדר בלט מכל פינה. הבעיה היא שלא ממש הצלחנו לשמור על הסדר הזה יותר משבוע והבלגאן היה חוזר, עם תוספות. קצת כמו דיאטה שמצליחים לעמוד בה יפה תקופה מסוימת ואחרי כמה זמן המאמץ שבשמירה על הדיאטה הופך להיות מעיק מדיי ואנחנו מפצים באכילה עם ריבית.

לניקיון פנימי של הגוף וניקיון חיצוני של הבית יש המון במשותף. בדיעבד אני מבינה שהסיבה לחזרתו של הבלגאן הביתה היא כי לא באמת נפטרנו מחפצים מיותרים. אמא הייתה אורבת לי על יד הפח כשניסיתי להשליך בגדים שאני לא אוהבת ומחזירה אותם לארון שלי, במקביל המשכנו לקנות עוד ועוד פריטים חדשים (חלקם לא באיכות מדהימה). באותו אופן, אנשים נוהגים עם אכילה. במקום להיפטר ממאכלים שאנחנו יודעים שמזיקים לגוף שלנו, אנחנו ממשיכים להיצמד אליהם ולשמור אותם קרוב אלינו בכל דרך אפשרית. חפצים מיותרים בבית הם כמו רעלים בגוף שלנו.

הבית החיצוני שלנו הוא השתקפות של הפנים. בשנים האחרונות עברתי, ועדיין עוברת, דרך של הקשבה לגוף שלי. לאט ובהדרגה החלפתי את הקפה, האוכל המעובד והאלכוהול במזונות טבעיים ומלאי חיים שממלאים אותי. בחרתי להישאר רק עם המאכלים שאני אוהבת ועושים לי טוב. אני מרגישה שהבחירה הזו משפיעה על אופן החשיבה שלי שהפכה יותר צלולה וברורה, הפסקתי לספור קלוריות, לקחתי אחריות על הבריאות שלי ויש בזה משהו מאוד מספק. אני שמה לב איך במקביל לכך יותר קל לי לשחרר מהבית חפצים שאין בהם שימוש ובגדים שאני לא אוהבת. מיום ליום אני מרגישה איך הבית שלנו הופך להיות יותר קליל ומסודר.

אם נצליח להיפטר מכל החפצים המיותרים ונשמור רק את אלה שאנחנו אוהבים באמת, הסדר יהפוך להיות חלק טבעי מהבית ולא נרגיש שאנחנו כל הזמן במלחמה עם הבלאגן. במקום שהבית יהיה מקום של שקט ושלווה הוא הופך להיות מחסן של קניות, שלא בהכרח היו נחוצות. שופינג זה כמו אכילה רגשית, אנחנו קונים או אוכלים דברים שאנחנו לא באמת צריכים, כדי "לפנק את עצמינו" או לפצות על חסכים רגשיים. ההרגל הזה הוא כמו כדור שלג, אחר כך אנחנו משכנעים את עצמינו שאם נקנה כל מיני פתרונות אחסון לבית או נכניס לגוף "מזונות-על" הם יפתרו לנו את הבעיה.

בבואנו לעשות "סדר-פסח" בבית או בתוך הגוף שלנו עלינו לשחרר מתוכו כל מה שמיותר ושאנחנו כבר לא אוהבים. כדאי לעשות את זה באהבה והודיה, כי גם החפצים האלו, או המאכלים הלא-טובים, למדו אותנו שיעור טוב לחיים על מה אנחנו אוהבים ורוצים שיישאר איתנו.

המפתח להצלחה בשמירה על הניקיון הפנימי והחיצוני הוא הטמעת הרגלים טובים. להלן מספר טיפים שיעזרו לנו להקנות הרגלי אכילה מעולים:

  1. עברו על כל מוצרי המזון שיש לכם בבית. החזיקו אחד אחד בידכם ושאלו את עצמכם האם אתם אוהבים אותו ורוצים להמשיך לקנות אותו או שהגיע הזמן להוציא אותו מהבית. הקשיבו לתשובה של הגוף. אם קשה לכם להחליט, אתם יכולים לקרוא את רשימת המרכיבים שבו ואם הוא מכיל חומרים מזיקים כמו צבעי מאכל, חומצות לימון, חומרים משמרים ועוד תוספות משונות, אל תהססו. עשו את אותו תהליך גם עם מוצרי הקוסמטיקה והניקוי. קראו את רשימת המרכיבים שלהם, עשו גוגל על הרשימה אם אתם לא מצליחים לפענח אותה. אם החומרים נראים לכם רעילים מדי היפטרו מהם וחפשו אלטרנטיבות אחרות.
  2. הכניסו לביתכם רק אוכל טוב שמחזק ובונה את הבריאות שלנו ושל בני-המשפחה. כמה שיותר פירות וירקות, ופחות אריזות של מוצרים מעובדים ומתועשים. ערכו את רוב קניית האוכל לבית אצל הירקן או החקלאי. אם אתם נוהגים לקנות בסופר-ענק, מקדו את הקנייה באגם הפירות והירקות.
  3. אחד מעקרונות השמירה על הבריאות אשר הרמב"ם חוזר עליו שוב ושוב הוא עיקרון המידתיות: אכול כשאתה רעב, הפסק כשאתה שבע (לא מפוצץ). הגוף שלנו אוהב שאנחנו פועלים לפי האיתותים שהוא מייצר.
  4. אכלו מן הקל אל הכבד. רוצים סדר באכילה, שימנע עיכול לא תקין, כאבי בטן ושאר סימפטומים לא נעימים שנגרמים מאכילה "מבולגנת"? התחילו את היום עם מים מטוהרים, אחר כך אכלו פירות טריים ועסיסיים והשאירו לסוף את המאכלים הכבדים ומרוכזים.
  5. אכילת-יתר, אכילה במצב של עייפות, חום, דלקת, אכילה ממש רגע לפני תחילת עבודה אינטנסיבית, כשמודאים, חרדים, פוחדים, כועסים וכיוצא בזה – כל אלה מקשים מאוד על העיכול וגורמים ליצירה וצבירה של רעלים.
  6. החליפו את ההרגלים הישנים בהרגלים חדשים. כל פעם שמתחשק לכם קפה אכלו פירות, תמרים במקום סוכר מעובד, צאו עם הילדים לקטיף פירות במקום למרכז קניות, אמרו איזו תודה או ברכה לפני שאוכלים. בדקו איך זה גורם לכם להרגיש, המשיכו רק עם ההרגלים שגורמים לכם להרגיש טוב. מומלץ לעשות אותו דבר גם בבית, במקום להגיע מיום עבודה ולזרוק את התיק בפינה, רוקנו אותו, תלו אותו במקום והודו לו על העבודה שנפלאה שהוא עשה כל היום שסחב לכם את הציוד.

את הטיפים נלמד ליישם ולהטמיע גם בקורס "בריאות טבעית ורו-פוד" שמתחיל בחודש מאי, 4 מפגשים בתל-אביב. המשתתפים בקורס נהנים מארוחות רו-פוד באיכות גבוהה ומקבלים כלים והדרכה איך להכין את זה בקלות בעצמם. זה המחזור העשירי לקורס זה והפעם הוא כולל גם תוכנית ליווי לניקוי-גוף אביבי, עם 21 תפריטים יומיים, שיחות הכוונה אישיות וחוברת הדרכה מקיפה. 

מתעניינים בפרטים נוספים על הקורס – מוזמנים ללחוץ כ-א-ן! 

ניתן ליצור עמי קשר עוד היום בטלפון 050-7861199 ולשמוע פרטים נוספים או לשריין מקום.